İçeriğe geç

Husmen Isminin Anlamı Nedir

Husmen ne demek?

Aslında Trakyalılar buna Osman yerine Usmen derler. Ayrıca Trakyalı lehçesinde h harfi zaten yoktur. Ancak Trakyalıların “usmen” dediği bu isim, nedense Trakya dışında “husmen” olarak anılır.

Husam’ın anlamı nedir?

“Hüsâm” kelimesi “keskin kılıç” anlamına gelirken, “Din” kelimesi ise “inanç, din” anlamına gelmektedir.

Eymen isminin özellikleri nelerdir?

Eymen, “sağ tarafta”, “uğurlu”, “şanslı” veya “talihli” anlamına gelen Arapça kökenli bir isimdir. İslam kültüründe, sağ tarafın iyilik ve bereketle ilişkilendirildiğine inanılır, bu yüzden Eymen ismi genellikle olumlu şansı ve olumlu bir geleceği temsil etmek için kullanılır.

Hiyam isminin anlamı nedir?

( ﺧﻴﻢ– ﺧﻴﺎﻡ) i. (Ar. ḫayme’nin çoğulu, ḫiyām – ḫiyem) Haymes, çadırlar: Bu benzetmeye göre, yolculuğa çıktıklarında hıyam ve çadır tertibatında onların da bulunması gerekir (Âlî Mustafa Efendi).

Husem ne demek?

İyi bilenmiş, keskin bir kılıç.

Husrev manası nedir?

Khosrow, Farsça kökenli bir isimdir ve “şah, kral, hükümdar” anlamına gelir. Pers kültüründe yöneticiler ve soylular için kullanılan bir terimdir ve tarih boyunca birçok yönetici bu ismi taşımıştır.

Hamut ismi ne anlama gelir?

İlim ve fazilet sahibi, ezen ve kıran.

Ahuzar ismi ne demek?

1 dakikaEdebiyat | TDK’ya göre Ahuzar kelimesi ağıt yakmak, ağlamak anlamına geliyor.

Hurmuz ismi ne demek?

Hürmüz kelimesinin anlamı Zerdüşt iyilik tanrısı anlamına gelir. Jüpiter’deki bir gezegenin adı Hürmüz’dür ve ülkemizde ebeveynler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Eymen Kürt ismi mi?

Eymen ismi Arapça kökenli bir isimdir ve Kuran-ı Kerim’de yer alır. İsim Kuran’da Meryem Suresi, Taha Suresi ve Kassas Suresi ayetlerinde geçmektedir.

Eymen hayırlı bir isim mi?

TDK’da yer alan bilgilerle birlikte Eymen isminin anlamı ve ne anlama geldiğine dair soruların cevapları şu şekildedir: Uğurlu, bereketli. Doğru olan.

Kayra Türk ismi mi?

Kayra ismi hem kızlar hem de erkekler için kullanılan bir unisex isimdir. Türk kökenlidir. Kayra ismi öncelikle çok saygı duyulan veya itibar edilen birinden gelen nezaket, zarafet, bağış, atıf, iyilik anlamına gelir.

Huri ismi ne anlama gelir?

Ona göre, kelime Avesta’nın dini metinlerinde kullanılan “güzel kadın” anlamına gelen bir Pehlevi veya Partça kelimedir. Arapça kelimenin tekil hali ahver (erkek) ve havrâ (dişi) ve çoğul hali hur (hur) iken, huri Türkçe ve Farsçada tekil anlamda kullanılır.

Hüma ismi ne anlama gelir?

Huma ismi, mutluluk, neşe, asalet ve zarafet gibi güçlü ve olumlu çağrışımlara sahip derin ve anlamlı bir isimdir. Farsça kökenlidir ve mitolojik Huma kuşuyla ilişkilendirilir. Kişilik özellikleri açısından zarafeti, asaleti, mutluluğu, gizemi ve bilgeliği sembolize eder.

Hayim ismi ne demektir?

Hayyim (İbranice: חַיִּים, romanize edilmiş: Ḥayʼyīm, IPA: [ħajˈjiːm], İsrail telaffuzu: [ˈχa.im, ħaˈjim]) “hayat” anlamına gelen bir İbranice isimdir. İsrail’de popüler bir isimdir.

Osmanlıda hu ne demek?

Hu (Arapça هو), “O” anlamına gelen bir Arapça terimdir. Tasavvuf edebiyatında, genellikle Allah’a atıfta bulunmak için kullanılır. Ayrıca Ekankar’da Tanrı’ya söylenen aşk şarkısının adıdır.

Hümen ne demek?

1. Alınan karara göre, alınan karara göre. 2. (Spor müsabakalarında) Hakemin kararına göre: “Sen hükmen galip sayılırsın.”

Hunun ne demek?

Hiung-nu (Çince: 匈奴; pinyin, Xiōng-nú, Wade–Giles: Hsiung-nu), Türk tarih yazımında Büyük Hun İmparatorluğu veya Asya Hun İmparatorluğu olarak bilinen, eski Çin kaynaklarına göre MÖ 3. yüzyıldan MS 1. yüzyılın sonlarına kadar yaşayan, doğu Avrasya bozkırlarında yaşayan göçebe bir kabileydi.

Hadım etmek ne demek TDK?

Kişinin cinsel aktivitede bulunma ve üreme yeteneğinin tamamen veya geçici olarak ortadan kaldırılması anlamına gelen hadım etme, aşağıda açıklayacağımız gibi cerrahi müdahale veya vücuda ilaç enjekte edilmesi yoluyla gerçekleştirilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir