İçeriğe geç

Kat Mülkiyeti Kanunu Ortak Alanlar Nelerdir

Kat mülkiyeti kanununa göre ortak alanlar nelerdir?

Buna göre, ana yapıda bağımsız bölüm ve eklenti bulunmayan yerler ortak yerdir (Y.5.HD..13.09.1973.E.1973/14418.K).

Ortak kullanım alanları nerelerdir?

Bu ortak alanları sıralamak gerekirse; giriş kapıları, kapıcı odası, asansör, merdivenler, garaj, otopark, sığınak, bahçe, çocuk oyun alanları, kazan daireleri, kömürlükler, su depoları, çatılar ve bacalar, yangın merdivenleri vb. ortak alanlardır.

Ortak alanlara dair bir değişiklik yapmak için kat maliklerinin ne kadarının oyunun alınması gerekir?

Ortak alanlarda değişiklik yapmak için kat maliklerinin kaç oyu gerekiyor? Madde 19’a göre kat maliklerinin beşte dördünün kararıyla değişiklik yapılabilir veya talep edilen değişiklikler iptal edilebilir.

Apartman altındaki dükkanın önü kime ait?

Apartman binaları veya arsalardaki dükkan cepheleri belediyenin kamu malı veya apartman sakinlerinin ortak alanı olabilir. Kamu masrafları herkese açıktır. Ortak alan olarak belirlenmişse, bu alan tüm apartman sahiplerine aittir ve tüm sakinler tarafından kullanılabilir.

Ortak alana ne dahil?

Ortak alanlar temeller, ana duvarlar, yük taşıyıcı sistemi oluşturan kirişler, duvar panelleri, kolonlar ve yük taşıyıcı sistemin parçası olan tüm yerleri içerir. Ortak duvarlar, zeminler ve tavanlar, avlu ve genel giriş kapıları. Girişler, merdivenler, sahanlıklar, asansörler, koridorlar.

Balkonlar ortak alan mıdır?

Balkonlar ortak alan değildir ve Yargıtay’ın bu konuda bir kararı yoktur.

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Bu alanları işgal etmek diğer apartman sahiplerinin haklarını ihlal edebilir. Bu nedenle, ortak alanlar işgal ediliyorsa, apartman sahipleri apartman veya site yönetimiyle iletişime geçmeli ve durumu bildirmelidir.

Bina bahçesi ortak alan mıdır?

Apartmanlarda bahçe kullanımı ve sorumlulukları. Paylaşımlı kullanım, paylaşımlı sorumluluk. Konut bahçelerini kullanma hakkında bilmeniz gerekenler. Apartman ve mülklerdeki bahçe ortak bir alandır ve tüm apartman sakinleri bu alanı mülkteki paylarına orantılı olarak kullanma hakkına sahiptir.

Apartmanda ortak giderler nelerdir?

Genel giderler, bir topluluk, mülk veya daire gibi ortak alanların bakımını, onarımını ve işletimini finanse etmek için ödenen para miktarlarıdır. Bu maliyetlere yerinde güvenlik, temizlik, asansör, elektrik, su, doğal gaz vb. dahildir. Gibi hizmetler burada bulunabilir.

Kat Mülkiyeti Kanunu 33. madde nedir?

Bu bağlamda her kat maliki KMK.m.33 kapsamında bizzat dava açma hakkına sahiptir. Bunun için diğer kat maliklerinin rızası aranmaz.

Bina çatısı ortak alan mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre çatı ortak alanların bir parçasıdır. İki aileli evlerde çatı katı mülk sahibine ait olabilir. Ancak çatıda yapılacak herhangi bir değişiklik daire sakinlerinin ortak kararını gerektirir.

Kat Mülkiyeti Kanunu 20. madde nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20. Buna göre, diğer kat maliklerinden birinin veya yöneticinin yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere uygun olarak yaptığı masrafları veya avans payını ödememesi halinde kat malikine karşı dava açılabilir ve icra takibi yapılabilir.

Apartmanda hangi işyerleri için apartman sakinlerinin izni gerekir?

Tapu sicilinde konut olarak ayrı bir bölümde kayıtlı; sinema, tiyatro, kahvehane, gazino vb. eğlence ve buluşma yerleri, fırın, lokanta, pastane gibi yiyecek ve beslenme işletmeleri ile fabrika, boyahane, matbaa, dükkân ve çarşı gibi yerler ancak kat maliklerinin oy birliği ile alacağı kararla açılabilir.

Dükkan sahibi dükkan önüne duba koyabilir mi?

Antalya Barosu avukatlarından Av. Muhammed Sincar, hemen hemen her sokak ve caddede bina ve dükkan önlerinin, bina sakinleri ve özellikle dükkan sahipleri tarafından zincir, duba ve beton gibi engellerle kapatılmasının suç olduğunu belirtti.

Dükkan sahipleri kat maliki sayılır mı?

Buna göre, dükkan sahipleri aynı zamanda apartman sahibidir; Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında hak ve yükümlülüklere sahiptirler. Dükkan sahipleri ayrıca apartman adına alınacak kararlarda söz sahibidirler. Mülk kiraya verilse bile, dükkan sahibinin apartman sahibi olarak hakları devam eder.

Kat mülkiyeti kanunu 20. maddesi nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 20. – Buna göre, giderleri veya avans payını ödemeyen kat malikine karşı, diğer kat maliklerinden herhangi biri veya yönetici tarafından yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir ve icra takibi yapılabilir.

Kat mülkiyeti kanunu 33. madde nedir?

Bu bağlamda her kat maliki KMK.m.33 kapsamında bizzat dava açma hakkına sahiptir. Bunun için diğer kat maliklerinin rızası aranmaz.

Kat mülkiyeti kanunu neleri kapsar?

Bağımsız konut birimlerinin mülkiyet hakları, ortak alanların kullanımı, yönetim planı, apartman maliklerinin hak ve yükümlülükleri ve benzeri konuları düzenleyen kanun, her apartman malikinin kendi bağımsız bölümü üzerinde tek mülkiyet hakkına sahip olması ve ortak alanları mülkiyetteki payına göre kullanması esasına dayanmaktadır.

Kat mülkiyeti kanunu 41 madde nedir?

Madde 41 – Kat mülkiyeti kurulu, yöneticinin bu yükümlülüğüne ilişkin tutumunu sürekli olarak denetler ve haklı bir sebep varsa her zaman değiştirebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sarı Saçlı Escort