İçeriğe geç

Bedbin Ne Demek Cümle Içinde Kullanımı

Nikbin ne demek cümle içinde kullanımı?

Nikbin, kısaca tanımlandığında iyimser anlamına gelir. Bir cümle içinde kullanıldığında daha iyi anlaşılır. Bir şeyi tarif ederken Nikbin kelimesini kullanmak, onun iyi olduğunu veya iyi bir şey içerdiğini belirtir.

Hodbin nedir?

(birisi) yalnız kendini düşünen, bencil, egoist, egoist.

Nikmet ne demek TDK?

(ﻧﻘﻤﺖ) i. (ar. naḳmet – niḳmet) intikam, ceza: Senin huzurunda bulunan herkes, ni’met-durur / Çünkü senin için kalıcılık yoktur, nakmet-durur (Ahmedi).

Bedbin yapmak nedir?

Bedbin, Farsça kökenli bir kelimedir ve karamsar, umutsuz, kötümser anlamına gelir. Bedbin kime denir? Bedbin kelimesi üzgün ve karamsar insanlar için kullanılır. Bir cümlede karamsar ve kötümser bir kişiden bahsetmek istediğinizde Bedbin kelimesini kullanmak doğrudur.

Bencil ne demek?

Bencil; yalnızca kendi çıkarlarını düşünen, başkalarının bakış açılarını dikkate almayan ve kendi isteklerini her şeyin üstünde tutan kişi anlamına gelir.

Hodgam ne anlama gelir?

Kendini düşünenler kendi dertlerinden muzdarip olurlar ve fedakar olmazlar.

Lütuf olmak ne demek?

Sözlükte “grace” kelimesi aynı zamanda nezaket, yumuşaklık ve merhamet, verme ve başarı anlamına gelir. Öte yandan, terim aynı zamanda iyilik yapma ve birine yardım etme anlamında isim olarak da kullanılır.

Nukte ne demek TDK?

Mizah, bir söylemin içinde saklı olan komik, akıllıca veya düşündürücü anlamdır.

Mahsun ne demek?

(ﻣﺤﺼﻮﻥ) Sıf. (Ar. ḥiṣn, “korumak, güçlendirmek” anlamına gelir.) Sağlam, kalıcı, müstahkem, sabit: Onun (Nâilî) devletinde birçok özel yerler vardır.

Bedbin hangi dilden gelir?

bedbin – Nişanyan Sözlük. Farsça bad bīn بد بین “kötülüğü gören” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime Farsça bad بد “kötü” ve Farsça bīn بین “gören” kelimelerinin bir bileşimidir.

İğfal etti ne demek?

Baştan çıkarma kelimesi, aldatma veya aldatmanın yanı sıra baştan çıkarma anlamında da ifade edilir. Ayrıca tecavüz veya tecavüz gibi anlamlara geldiği de söylenebilir.

Bade etmek ne demek?

Tureng – bade – Türkçe İngilizce sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: bade.

Nikbin sozunun menasi nedir?

Nikbin kelimesi Türk dil topluluğunda “iyimser” anlamına gelmektedir.

Ne ne de cümle içinde kullanımı?

Ortak yüklem ve öznelerle cümleleri birbirine bağlar: Ne yediğimi ne içtiğimi anlıyorum. Ne Ayşe, ne Mehmet ne de Ali doğum günü partime gelmedi. 2. Farklı yüklem ve öznelerle cümleleri birbirine bağlar: Ne ben gittim ne de o geldi.

Nikrah etmek ne demek?

İğrenme genellikle iğrenme veya tiksinti olarak adlandırılır. Birini korkutmak veya iradesi dışında bir şey yaptırmak da iğrenme olarak kabul edilir.

Nikap ne demek TDK?

Nikap kelimesi yüzü örtmek anlamına gelir. Divan edebiyatı temsilcilerinin sevgililerine olan özlemlerini anlattıkları şiirlerde sıklıkla Nikap kelimesini kullanır. Tasavvuf şiirlerinde yüz, yüz, suret ve didar kelimeleriyle anlatılan yüzü Nikap ile örtmek, özlem anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sarı Saçlı Escort