İçeriğe geç

Sivas Sofular Köyü Alevi Mi

Sofular Alevi mi?

Sofular Köyü, Aydın’ın Söke ilçesine bağlı bir Çepni Alevi köyüdür.

Sivas’ta en çok Alevi hangi ilçede?

Sivas ili, Alevi-Bektaşi geleneğinde şüphesiz çok önemli bir yere sahiptir. Sivas ilinin Kangal ilçesinin Alevi-Bektaşi geleneğinde özel bir yere sahip olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Kangal ilçesinde yaşayan Alevi topluluklarının çoğunluğunun Türkmen Aleviler olduğunu söyleyebiliriz.

Sofça köyü Alevi mi?

Saha araştırmalarımız Sofça halkının ocaklara dayalı bir Alevilik anlayışına sahip olduğunu göstermektedir. Sofça halkı Pîr Ahmed Efendi’ye saygı ve hürmet gösterse de köyde Pîr Ahmed Dergâhı’na bağlı hiçbir müridin bulunmadığı tespit edilmiştir.

Sivas Hafikliler Alevi midir?

Sözlü gelenekten edindiğimiz verilere göre Beydili köylüleri kendilerini Oğuz Beydili aşiretinin ve Sıraç aşiretinin mensubu olarak görmektedirler. Köyün tamamı Anadolu Aleviliğine mensup Anşa Bacılı Alevilerinden oluşmaktadır.

En çok Alevi hangi ilçede?

Tunceli Alevileri Tunceli, Türkiye’nin diğer illerine göre %80’e %85 oranında Alevi nüfusunun en yoğun olduğu ilimizdir.

En çok Alevi nereli?

Türkiye’de Alevi köylerinin çoğu Sivas ilinde olup, toplam 548 köy bulunmakta olup, bunların 57’si karma köydür.

Sivaslıların soyu nereden gelir?

Şehrin sakinleri, bölgeyi farklı zamanlarda yöneten devletler tarafından yerleştirilen Türkmenlerden gelmektedir. Daha sonraki zamanlarda, Kafkas göçmenleri yabancı bir unsur olarak kabul edilebilecek tek topluluktu ve Osmanlı hükümeti tarafından şehir bölgelerine yerleştirildiler.

Sivaslılar hangi mezheptendir?

İl merkezinin nüfusu 233.153, merkez ilçeye bağlı köylerin nüfusu 46.535, ilin toplam nüfusu ise 695.528’dir. Bunlardan 77.

Sivas’ın en güzel köyü neresi?

– Sivas’ın Hafik İlçesine bağlı Pusat Köyü, güzelliğiyle adeta bir tatil köyünü andırıyor. Hafik İlçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Pusat Köyü, güzelliği ve sessizliğiyle dikkat çekiyor.

Doğançayır Alevi mi?

Doğançayır bir Alevi kasabasıdır, ancak orada Sünni kökenli insanlar da yaşamaktadır. Doğançayır bir Alevi kasabasıdır, ancak orada Sünni kökenli insanlar da yaşamaktadır.

Samsun’da Alevi köyü var mı?

Samsun’un hemen hemen tüm ilçelerinde Alevi köyleri bulunmaktadır. Alevi nüfusu Alaçam, Havza ve Ladik ilçelerinde diğer ilçelere göre daha fazladır. Samsun’un Ordu ili sınırında bulunan Salipazarı ilçesine bağlı Avut köyünde yaşayan Aleviler, Ordu’nun Hoybulut köyünden gelip 1950’lerden sonra buraya yerleşmişlerdir.

Kütahya’da Alevi var mı?

Domaniç’te, Tavşanlı’nın Dedeler Köyü’nde ve Kütahya merkezde çok sayıda Alevi var. E.K: Bir de Körs köyü var, o da sizin köyünüz değil mi? A.K: Daha pek çok şey var. Aydoğdusu, Çamlıcası, Sofcusu ve Sobranı da Alevidir.

SIVA’da Kürt alevisi var mı?

Êşîra Qoçgîrî (Koçgiri aşireti), Sivas ilinde yaşayan Alevi inancına mensup ağırlıklı olarak Kürtlerden oluşan bir aşiret grubudur. Çoğunluğu Kurmanci konuşsa da Zazaca konuşanlar da vardır.

Sivas Zara Alevi mi?

Zara ilçesinin merkezinde ve köylerinde Sünni Türk nüfusu çoğunluktadır. Sünni köylerinden daha fazla Alevi köyü olmasına rağmen, Sünni köyleri çok kalabalıktır. Hem Sünniler hem de Aleviler sık ​​sık göç etmiştir, ancak Alevi nüfusu daha sık göç etmiştir.

Sivas şarkışla Alevi mi?

Bu sayıma göre ilçenin toplam nüfusu 43.788’dir. Bunların 3.250’si Alevi, geri kalanı Sünni’dir. Yüzde olarak ifade edersek %89’u Sünni Hanefi, %3’ü Sünni Şafi ve %8’i Alevi’dir.

Adıyaman Alevi köyleri hangileri?

Bölgede halihazırda Alevi-Bektaşi kültürüne sahip hanelerin yaşadığı yerler Kesmetepe ve Şambayat, Köseceli, Tetirli, Akkuyu, Akpınar, Beşkoz, Burunçayır, Gümüşlü, Karalar, Konuklu, Çakallı (Çamlıca) ve Yukarısöğütlü gibi köylerdir.

Afyon’da kaç tane Alevi köyü var?

Ardından Afyonkarahisar Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Güllü konuştu. Güllü, Afyonkarahisar’da 13 Alevi köyü olduğunu belirterek, “Şu anda tüm köylerimizde cemevi var. Devlet desteğiyle sıfırdan üç cemevi yaptık. Bunlardan biri de bugün Alanyurt’ta açılışını yaptığımız cemevimiz.

Kırıkkale’de Alevi var mı?

Büyükafşar köyü. Sünni olmayan nadir Afşarların köyü. Alevi olduğu için klasiktir: yolu kötüdür! 28 Şubat 2024

Trabzon’da Alevi köyü var mı?

Tarihi Güvenç Abdal Ocağı olan Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki eski Alevi Çepni yerleşimleri. Artık sadece Akçaabat Eskiköy köyü Alevi’dir. Diğerleri son 200 yılda Sünnileşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sarı Saçlı Escort