İçeriğe geç

170 Başvuru Sonucu Nasıl Öğrenilir

170 ne zaman cevap verir?

Uzmanlar, iletişim merkezine gelen tüm çağrılara doğrudan yanıt verir ve ilk görüşmede soruların çözülmesi için girişimlerde bulunulur. Çağrılara hemen yanıt verilemediği durumlarda kurum ve kuruluşlarla iletişime geçilir ve sorulara en geç 72 saat içinde yanıt verilir.

170 den ne öğrenebilirim?

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170”i günün 24 saati, haftanın 7 günü arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sağlanan tüm hizmetler hakkında bilgi ve çözümler sunar.

170 ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

170 Muhalif kişinin kimliği açıklanacak mı? 170 Rapor Hattı’na yapılan bildirimler, bildirimi yapan kişinin kimlik bilgilerinin alınmasıyla başlar. Muhalif kişinin kimlik bilgileri kolluk kuvvetleri tarafından gizli tutulacak ve üçüncü taraflarla paylaşılmayacaktır.

Emeklilik başvurusu kabul olduğunu nasıl anlarız?

Emeklilik başvurunuzun durumunu Sosyal Sigorta Kurumu’na başvurarak veya kurumu telefonla arayarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca Sosyal Sigorta Kurumu’nun internet sitesi üzerinden de emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz.

170 şikâyet edince ne olur?

İsminin gizli kalmasını istediğini belirterek şikayette bulunabilir. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun gerekliliklerine uymayan işletmeler, çalışanlara bildirim yapıldıktan sonra denetlenecektir. Denetim sonucunda müfettişler tarafından cezai yaptırımlar uygulanacaktır.

170 hangi saatlerde çalışıyor?

SGK’dan X’e: “Çalışma Hayatı İletişim Merkezi ALO 170’i günün 24 saati arayabilirsiniz. @Alo170Kurumsal / X.

170 nelere bakıyor?

Alo 170, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bilgi hattı olarak hizmet vermektedir. Bu hattan sosyal haklarınız hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Burada iş hukuku ile ilgili sorularınızın yanıtlarını bulacaksınız. Vatandaşlar bu telefon numarasını arayarak tüm sorularını ve şikayetlerini iletebilirler.

170 çağrı merkezi hangi illerde var?

Alo 170 hattından vatandaş memnuniyeti yüzde 93 oldu. Çağrı merkezinde Ankara, Bayburt, Elazığ, Karaman, Kütahya, Muş, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Zonguldak olmak üzere 10 ilde 1.567 kişi çalışıyor.

170 Hangi Bakanlığa Bağlı?

Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda iletişim sorunu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik’in iletişim numarası olan 170’i arıyorum ama hiçbir şey duymuyorum. Birkaç saniye sonra hat kesiliyor. Lu…

İhbar asılsız çıkarsa ne olur?

İşlenmediğini bildiği bir suçu, işlenmiş gibi yetkili makamlara ihbar eden veya bir soruşturmanın kolaylaştırılması amacıyla işlenmemiş bir suç hakkında delil veya emare uyduran kimse üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

170 e nasıl ulaşabilirim?

Ancak Alo 170 hattı üzerinden alınan talep/bildirim/şikayet daha sonra hukuki uyuşmazlığa konu olursa mahkemede gizlilik artık geçerli olmayacaktır. Son olarak, Alo 170 İletişim Merkezi’ne dünyanın her yerinden +90 216 170 11 22 numarası aranarak yurtdışından ulaşmak mümkündür.

Telefonla ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

Tüm ihbarların gerçek olarak kabul edildiği POLİS İHBAR HATTI 155’e gelen ihbar sisteme aktarılır ve gelen tüm ihbarlar belirli bir gizlilik seviyesinde kaydedilir ve ihbarı yapan vatandaşın kimliği asla başkasına ifşa edilmez. Polis İHBAR HATTI 155’e gerekli tüm bilgileri vermek, delil sağlamak ve işlemi tamamlamak…

Emeklilik başvurusu kaç günde sonuçlanır 2024?

Emeklilik fonu, emeklilik tarihinden itibaren en geç bir ay içinde hesabı (maaş dağıtımını) kapatır.

Emekli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Emekliliğinizin emeklilikle bağlantılı olup olmadığını, bulunduğunuz il veya ilçedeki SGK müdürlüğüne şahsen başvurarak ve başvuruda bulunarak öğrenebilirsiniz. Bunu yapamıyorsanız, ilgili SGK birimine telefonla ulaşabilir ve emeklilik işlemlerinizin güncel durumunu öğrenebilirsiniz.

Emekliliğim onaylandı mı?

Öncelikle adrese tıklayın ve “SGK Belge Kayıt ve Takibi” bölümünden başvuru dosyanızın durumunu öğrenin. Bu talep için gerekli bilgiler TC Kimlik numaranız ve kayıt yılınızdır.

170 arayınca ne olur?

ALO 170 hattını aradığınızda, işlemin hızı için kimliğinizin yanınızda olması önemlidir. ALO 170 hattını aradığınızda, adınıza bir başvuru oluşturulacak ve bir başvuru takip numarası atanacaktır. Başvurunuzun iki gün içinde tamamlanması bekleniyor.

ALO 170 neye bakıyor?

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170”i günün 24 saati, haftanın 7 günü arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sağlanan tüm hizmetler hakkında bilgi ve çözümler sunar.

ALO 170 hangi sorular sorulur?

Alo 170’i arayanlar çeyiz, emzirme ve cenaze yardımı ile ilgili sorulardan emeklilik miktarları ve kesintilerine, ne zaman emekli olunacağından işsizlik sigortası şartları ve miktarlarına, kaç ay işsizlik yardımı alınabileceğine, iş başvurularından kıdem ve ihbar tazminatı, ücret, fazla mesai talepleri ve faizlerine kadar her konuda bilgiye ulaşabiliyor…

170 arayarak is basvurusu nasil yapilir?

Başvurular kuruma gelmeden önce e-devlet, ALO 170 veya Türkiye Cumhuriyeti internet adresinden yapılabilir. Bu, kimlik numaranız ve şifrenizle yapılır. Seçim yöntemi: Çekiliş, 05.09.2023 tarihinde elektronik noter çekilişi olarak yapılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir