İçeriğe geç

Görele Nin Nüfusu Ne Kadar

Giresun Görele’nin nüfusu kaç?

Görele Nüfus (2018)• Toplam33.510• Kırsal12.258• Kent19.

Giresun Görele Rum mu?

Görele’nin Rum nüfusu Lozan Antlaşması’ndan sonra nüfus mübadelesiyle burayı terk etti. 1869’da Görele’de tüfek çakmakları, karakulak bıçakları ve makaslar üretilerek çevre kasaba ve ilçelere satıldı.

Görele hangi Türk boyundan?

Türkiye’nin çeşitli bölgelerine yerleşmiş bir Türk boyu olan Çepniler, bugün Doğu Karadeniz’de Şalpazarı – Ağasar, Görele, Eynesil, Tirebolu’da yaşamaktadır; Ege Bölgesi’nde Balıkesir, Aydın, Manisa ve İzmir bölgelerinde; Akdeniz’de Adana civarında; Orta Anadolu’da Sivas civarında; Marmara’da, İzmit çevresinde, Bursa’da ve Bolu çevresinde…

Görele ismi nereden gelir?

Görele ismi, antik çağlarda kalıntıları bulunan, bugünkü Eynesil kasabasının çıkışında bulunan “Görele Burnu” adlı “Coralla/Koralla” kasabasından gelmektedir. Görele Burnu’nda Bizans döneminden kalma dört kale kalıntısı bulunmaktadır.

2024 Giresun’un nüfusu kaç?

TÜİK adrese dayalı nüfus rakamlarını açıkladı. 2023 yılı sonu itibarıyla Giresun ilinin nüfusu 450.000.862’den 461.000.712’ye yükseldi. Giresun şehir merkezinin nüfusu 122.000.309’du. 170.381 kişi ise belde ve köylerde yaşıyordu.

Görele’nin neyi meşhur?

“Görele” dediğinizde aklınıza hemen pide gelir. Karadeniz pidesinin kendine özgü mayası ve dokusu bu bölgede en lezzetli örnekleri sunar. Eğer Antep veya Hatay mutfağında pideyi denediyseniz ve sevdiyseniz Görele pidesi size biraz farklı gelebilir. Baştan uyarmakta fayda var.

Giresun Görele’de Alevi var mı?

Aleviliği seçen Türkmen kabilelerinden biridir. Eski bir Çepni yerleşim yeri olan Görele’nin eski adı Eleviye’dir. Bugün Karadeniz Çepnilerinin önemli bir kısmı Sünni’dir.

Giresunlular nereden gelmiştir?

GİRESUN TÜRK FETHİNDEN ÖNCE 7. yüzyılda Kimmerler ve Sakaiar’ın (Saka halkı) Karadeniz’e göçüyle birlikte Oğuz unsurları da bu bölgeye yerleşmiştir. Bu bölgede Yazır, Döğer, Avşar, Karkın ve Halaç Oğuz boyları yaşamaktadır; Akhun, Kuşan, Peçenek, Hazar, Hun ve Kıpçak Türklerinin yerleşim yerleri bulunmaktadır.

Görele ne zaman ilçe oldu?

Eski Görele müreffeh ve müstahkem bir kale iken, yaşanan olaylar nedeniyle bakımsız kalmış ve geriye kalan halk 1811’den itibaren antik çağlarda Philocalea olarak adlandırılan şimdiki Görele’ye yerleşmiştir. 1879’da Trabzon’a bağlı Görele’de bir ilçe teşkilatı kurulmuştur.

Çepniler laz mıdır?

Oy Asiye halk şarkısı yaygın olarak bir Laz halk şarkısı olarak bilinse de aslında Çepnilerin bir Türkmen halk şarkısıdır. Bu halk şarkısı Giresun’un Görele ilçesinden gelmektedir ve 1973 yılında Ömer Akpınar tarafından TRT repertuarına dahil edilmiştir. Halk şarkısı Kurtlar Vadisi televizyon dizisiyle tekrar gündeme gelmiştir.

Çepni Alevileri kimlerdir?

“Çepniler, Giresun’dan Batum’a kadar Doğu Karadeniz bölgesinde Türklüğe hakim olan bir aşirettir.” Prof. Dr. Faruk Sümer. “Küçük nüfuslu Çepni köylerinde bile okul olduğu gibi, büyük köylerde ilkokulların yanı sıra ortaokullar da bulunmaktadır.

Giresun’da hangi ırklar var?

Bölgede Oğuz boylarından Yazır, Döğer, Avşar, Karkın ve Halaç boyları yaşamakta; Akhun, Kuşan, Peçenek, Hazar, Hun ve Kıpçak Türklerinin yerleşim yerleri bulunmaktadır.

Görele’de deniz var mı?

Deliklitaş Halk Plajı Plajın adı, Giresun’un Görele ilçesi kıyısında bulunan doğal oluşumlu Deliklitaş plajından gelmektedir.

Giresun Görele rakımı kaçtır?

158 mGörele / boy

Trabzon Görele kaç?

Görele ile Trabzon arası toplam mesafe 133 kilometredir. İki lokasyon arasındaki otobüs yolculuğu 2 saat 30 dakika sürmektedir.

Giresun Tirebolu nüfusu ne kadar?

İlçenin merkez nüfusu 2020 yılı itibarıyla 19.750, toplam nüfusu ise 32’dir.

Görele ne zaman ilçe oldu?

Eski Görele müreffeh ve müstahkem bir kale iken, yaşanan olaylar nedeniyle bakımsız kalmış ve geriye kalan halk 1811’den itibaren antik çağlarda Philocalea olarak adlandırılan şimdiki Görele’ye yerleşmiştir. 1879’da Trabzon’a bağlı Görele’de bir ilçe teşkilatı kurulmuştur.

Şebinkarahisar’ın nüfusu kaç?

2016 yılı adrese dayalı nüfus sayımına göre ilçenin toplam nüfusu 21 olup, bunun 11.678’i ilçe merkezi nüfusu, 9.522’si ise köy nüfusudur.

Giresun Türkiye’nin kaçıncı büyük şehri?

30- GİRESUN Giresun, 1 milyon 151 bin 280 kişilik nüfusuyla Türkiye’nin nüfus bakımından 30. büyük ili olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sarı Saçlı Escort